sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Kyllä-menetelmä

Mitkä ovat tietoisuuden – sen joka kaiken havaitsee – ominaisuuksia?

Yksi on se, että tietoisuus vain havaitsee eikä se sisällä minkäänlaista arvotusta tai tuomiota. Tietoisuus sanoo kaikelle vain pyyteettömästi KYLLÄ.

Asioiden arvottaminen hyväksi tai huonoksi on mielen tehtäviä ja ego elää siitä. Egon koko olemassaolo rakentuu erilaisille hierarkioille, arvostuksille sekä rakenteille ja niiden laajentamiselle sekä puolustamiselle. Jos tarkastelee itseään rehellisesti, niin voi huomata, että pohjimmiltaan pitää omaa itseään, tapaa toimia, elää sekä havainnoida maailmaa hieman tai paljon parempana kuin muiden. Muutenhan saattaisi elää toisin. Toki meillä täytyy olla elämässä rutiineja sekä rakenteita yms., mutta niihin samaistuminen on aivan eri asia.

Mielen hiljaisuus kokemusten edessä ei tarkoita typeryyttä vaan vain sitä, että kokemuksen tullessa mielen pulputusmoottorin omat arviot jätetään omaan arvoonsa. Itse asiassa näin voi tehdä huomattavasti ”parempia” ja luovempia tekoja ja valintoja, koska havainto on selkeä eikä se katkea mielen tarinointeihin. Samoin kokemuksen ja havainnon informaatio pääsee myös syvemmälle ja enemmän sisällä, koska mieli ei heti blokkaa sitä hyvä tai huonona, tarpeellisena tai tarpeettomana.

Menetelmän nimi on siis KYLLÄ. Jotta menetelmä olisi todella vaikuttava, on sen läpäistävä koko olemus. Mielen tasolla sanottu kyllä on hyvä alku, mutta sen on tapahduttava tunteen ja kehon sekä energiaolemuksen tasolla myös.

Tunnustele miltä kyllä tuntuu kehon tasolla tai muilla tasoilla – se on paljolti irtipäästämistä ja rentoutumista, siis vapautumista. Kyllä on syvästi myönteisiä asia koko olemukselle! Samoin syvä oivaltava kyllä automaattisesti vie ihmistä kohden tietoisuutta ja kaiken havaitsijaa, koska tietoisuuden ja havainnon luonto on kyllä kaikelle. Myös inhimillisen olemuksen kasvu nopeutuu (siis se puoli meissä, joka voi kasvaa toisin kuin valaistunut tietoisuus, joka on täydellinen), koska kokemukset koskettavat ja pääsevät vaikuttamaan sekä ravistelemaan olemusta syvemmältä.

Kuitenkin harjoituksen hyödyt tulevat vain ilmeisiksi, kun sen kokee monilla tasoilla ja ymmärtää kuin voimakas KYLLÄ todella on.

Todellinen kyllä on sama kuin kuolema. Kuolema tulevalle, menneelle sekä fantasioinnille ja kyllä nykyhetkessä aistittaville asioille. Jokainen meistä saa ja joutuu lopulta sanomaan kyllä tapahtuvalle ja hetkelle, jos saa kuolla tietoisena eikä nukkuessa. Tuolloin voi sanoa vain kyllä ja antautua, koska ei ole mitään valittavaa tai odotettavaa tulevaisuudelta ja kohtalo on varma. Kuinka ihanan selkeää ja rauhoittavaa... Tämän kyllä-oivalluksen toki soisi kokevan jo nyt! Siispä harjoittelemaan. Koko olemuksen läpäisevä kyllä on kuitenkin lähempänä antautumista kuin tekemistä ja harjoittelua.

Kyllä on myös menetelmänä hyvin taolainen ja tantrinen siinä missä esimerkiksi jooga luottaa paljon eihin ja asioiden poissulkemiseen sekä keskittymiseen. On huomioitava, että kuten kaikkia menetelmiä – luomuksia maailmassa – voi käyttää rakentavasti, niin samoin voi myös tätä menetelmää käyttää väärin, mikä on toki hyvin ilmeistä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa ja elämässä yleensäkin. Kyllä voi toki sanoa täysin kaikelle sisään tulevalle ja sisällä tapahtuvalle, mutta toiminnassa siinä on vaaransa ihmisille, jotka ovat hyvin patoutuneita, jumissa ja vain vähän itseään henkisesti hioneita.

Nauttikaamme kyllästä!

KYLLÄ

KYLLÄ

KYLLÄ

=)

8 Comments:

Blogger Jorma "Jomppe" Ronkainen said...

Kyllä.

Mainio tekstisi kirvoitti mieleeni erään tarinan älykköbeatlestä.

-gs

12:28 ap.  
Blogger OliverJazz said...

WhEE!!! :DDDD

Ytimeen!

11:36 ip.  
Blogger Taku said...

"rohkeutta sanoa kyllä elämälleen, niin kuin se olisi tapahtunut lukemattomia kertoja".

Tai jotain sen tapaista kuului kai Nietzchen filosofiaan. Toisaalta kuulen myös buddhalaisia kaikuja.

Sitten koen vastenmielisyyttä menetelmiä kohtaan ja harmittelen että sillä tavalla toimiessani en ole sen kummempi kuin muutkaan harmaat ja sokeat riivinraudat.

Slalom ;-)

5:00 ip.  
Blogger pikku-Ope said...

Namaste!

p-O

11:49 ip.  
Blogger e said...

kyllä ;)

12:17 ip.  
Blogger Kristiina said...

Aivan! Voi hitsit! Tämä oli hyvä. Kun kauan käy läpi blogeja niin kappas vihdoin löytyy sellaista joka kiinnostaa ja koskettaa itseä. :)

Oletko kuullut sellaisesta jutusta kuin Mind Fullness? Siinä on jotain samaa myös. Siinä ei sanota omille mieleen tuleville ajatuksille "ei" vaan lempeästi tarkataan ajatusta tapaan: "Ahaa ajattelin nyt näin."

Kun ajatus on tervehditty ja huomattu sen annetaan liukua pois ja jatketaan omaan palleahengitykseen keskittymistä. Jälleen jossain vaiheessa huomaa olevansa keskellä jotain ajatusrykelmää ja taas tarkataan lempeästi juuri sitä ajatusta ja annetaan sen mennä.

Minun ahdistukseen ja murehtimisautomaatioajatuksiin taipuvainen mieleni on saanut ison avun mindfullnessista. :)

8:50 ip.  
Blogger Aagon said...

Moikka, hieno blogi sinulla :)

Ja haluaisitko käydä katsomassa uutta blogiani. Juttua ei sinne ole vielä hirveästi ehtinyt kertyä, kun olen uusi jäsen.
Blogissa mm. omakohtaisia ufohavaintoja ym. kivaa.

http://paranormalornormal.blogspot.com

2:53 ip.  
Blogger David Best said...

Löysin just tällasen mestan missä pystyy vertailemaan pikavippejä helposti ja kulutusluottoja kans. Eli pikavipit vertailu sivustolla vertailu on helppoa

2:50 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home