keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Gurulinkkejä ja oivalluksia etsijän tiettömästä tiestä

Kirjoitin jo aikaisemmin kuinka olennaisia valaistuneet opettajat ovat henkisen oivalluksen kannalta...

Moni henkisiä kirjoja lukenut voi puhua melkein yhtä taitavasti, mutta suurimman eron tekee kuitenkin energia / transmissio, joka välittyy valaistuneen ihmisen olemisessa. Valaistuneen ihmisen energian sointu saa muiden ihmisen valaistuneen luonnon soimaan puhtaammin.

Tiedämme kaikki käytännön kokemuksesta, että seura tekee kaltaisekseen ja tiettyjen ihmisten seurassa tietynlaiset ajatukset, aiheet, tunteet ja kokemukset ovat paljon enemmän pinnassa.
Esimerkiksi älykköystävän seurassa älyllisyys korostuu, tunteilevan ihmisen seurassa oma tunteellisuus lisääntyy ja taas ystävän seurassa, jonka päähuomio on seksissä, oma seksuaalisuus tulee enemmän huomion valokenttään. Valaistuneen ihmisen seurassa omasta valaistuneisuudesta tulee enemmän tietoiseksi.

Kirjoissa energia tulee esiin jossakin määrin, mutta esimerkiksi äänitteissä ja videoklipeissä vaikutus on paljon vahvempi. Siksi suosittelenkin tutustumaan esimerkiksi näiden kahden itselleni erityisen arvokkaan opettajan materiaaleihin. Ja kannattaa huomioida oma läsnäolon ja tietoisuuden tila ennen ja jälkeen esim. 30 min tarkkavaisen kuuntelun.

***

Ensimmäinen opettajista on Osho, joka on minusta erityisen rakastettava kapinallisuudessaan ja veijarimaisuudessaan.

http://www.sannyasworld.com/index.php?name=Downloads&req=viewdownload&cid=4

Erityisen pidän diamond sutra sekä tantra discoursesta. Kannattaa huomioida, että jotkut ladattavista tiedostoista ovat muussa kuin mp3-muodossa.

***

Toinen minusta loistava opettaja on Adyashanti. Hän menee suoraan asiaan ja pysyy siinä =) Adyashanti opettaa pääasiassa Pohjois-Amerikassa.

http://www.adyashanti.org/index.php?file=watchvideo

Ajattelin laittaa tähän videoklippilinkin, koska ne ovat minusta oikein hyviä.

***

Kolmas opettaja on Dave Oshana. Hän elää ja opettaa Suomessa. Hän on myös itselleni kaikkein tärkein opettaja. Davella ei ole videoklippejä tai ladattavia puheita netissä, mutta hänet voi tavata ja hänelle voi lähettää tietysti sähköpostia.

www.enlightenment-now.com

ja hänen vanhoilta sivuilta www.oshana.org löytyy paljon sähköpostikeskusteluita etsijöiden kanssa.

***

Minusta henkinen etsintä lähtee omasta kaipuusta ja kaikki harjoitukset ja muut ovat olennaisen tärkeitä. Opettajat ovat kuitenkin valtaisa apu polulla! Olen joutunut kohtaamaan paljon myös egoani opettaja/ei-opettajaa-kysymyksen kanssa. Ja huomaan, että mieleni on tarjoillut minulle yleisesti kahta kommenttia.

1) Minä olen jo perillä eli en tarvitse ketään opettajaa tai olen niin kyvykäs, että homma hoituu hyvin itsenäisestikin. Tämä on omaa erillisyyttä painottava näkemys ja toive siitä, että perille pääsyn jälkeen voisi sanoa, että MINÄ tein sen ja minä saavutin sen ihan itse. Se on minun. Ja kuitenkin valaistuminen tarkoittaa juuri tämän MINÄ/MINUN harhan katoamista. Eli opettajalle (siis jota ei ole oikeasti olemassa vaan kaikkialla oleva valaistuminen vain virtaa hänen kauttaa) /valaistuneelle tietoisuudelle omistautuminen on hyvää lääkettä monelle länsimaiselle yksilöllisyyttää ja erillisyyttään korostavalle egoistille.

2) Miksi opettajani ei vain iske energiavirrallaan ja tietoisuudellaan minua ja hoida koko hommaa kotiin noin vain... Omaa riippuvuutta painottava näkemys, jonka mukaan olen hieman kuin lapsi ja vain odotan milloin vanhempi voisi antaa sen karkin minulle. Ei millään jaksaisi kääri hihoja ja antaa kaikkeaan todellisuudelle ja harhojen halkaisemiselle. En vain jaksaisi kantaa vastuuta ja olla yhteydessä omaan valaistuneen luontoni ohjaukseen vaan haluan sen kaiken jostakin ulkopuolelta. Tässä tilanteessa tarvitaan siis lisää omaa vastuunottoa.

Oikeasti ei ole ulko- ja sisäpuolta. Opettaja ei ole erillinen itsestä. Ja erilaiset näkökulmien vaihtelut ovat vain mielen leikkiä.

Minusta hyvä näkökulma asiaan on myös aivan tavallinen koulu, jossa enemmän taitava opettaja ohjaa ja opettaa oppilaita. Oppilaiden täytyy antaa myös oma vahva panoksensa, jotta oppisivat lukemaan ja laskemaan. Oppiminen on tällöin siis yhteisponnistus tai yhteisleikki =)

Oma reseptini tämänhetkisellä ymmärrykselläni on yhdistää siis kaikki.

1) Oma autenttinen pyrkimys ja etsintä
2) Oma harjoitus
3) Oivallusten vieminen käytäntöön ja integroiminen elämään
4) Oman valaistuneen luonnon opetus, siunaus ja ohjaus
5) Oman pääopettajan opetus, siunaus ja ohjaus
6) Etsivien ystävien tuki, jakaminen ja siunaus
7) Muiden opettajien ja ihmisten tuki, opetus ja siunaus
8) Elämän - Lähteen - you name it: tuki, opetus ja siunaus = siis jokapäiväisen elämän ja kokemusten avaava, hiova ja harhoja karistava vaikutus

4 Comments:

Blogger Kops said...

Löysin sinut äsken Kiltin tytön blogista. Olin sattumalta juuri tehnyt kirjoituksen joka liittyy osaksi samaan kuin tämä postauksesi, eli tuohon opettajan ja ohjattavan suhteeseen. Mukava löytö tämä blogisi.

9:38 ap.  
Blogger luminous said...

Kiitos kiitos =)

Niin, lähes kaikki elämässä ja maailmassa on lopultakin yhteistyötä ja -leikkiä.

OM!

2:01 ip.  
Blogger ulkopuolinen said...

Mietin hyvin pitkään sitä, onko minulla sinulle sanoja. Kirjoituksesi kyllä puhutteli.

Viime päivinä olen miettinyt erikoistumista. On olemassa ihmisiä, jotka oikeastaan vaativat elämältään erikoistumista ja uppoutumista jonkin asian parissa, jotta he voivat hyvin.

Se viisaus ja oivallus yhdistää, mutta vain niitä, joita se puhuttelee. Toisilla on toisenlainen viisaus ja erikoistuminen. Ehkä ne molemmat tähtäävät samaan, mutta eri kielillä, eri tavalla. Mutta oppivatko ne kommunikoimaan keskenään.

Sinun viisautesi on hyvin kaunis ja intohimoinen (selvennykseksi ei sanan seksuaalisessa merkityksessä). On ihastuttavaa, että joku jaksaa jakaa kokemuksiaan, mitä sinä saat siitä? Vahvistusta ajatuksillesi?

11:54 ap.  
Blogger luminous said...

OM kiitos OM =)

Ajatuksille ei kannata haluta vahvistusta! Jos luit viestin nimeltä: älä osta mitään -päivä ja valaistuminen, niin lienee selkiytyy miksi näin on ymmärrykseni mukaan =)!

ja juu... olen kyllä intohimoinen eli ehkä se näkyy kirjoituksissa.

Minusta voi olla intohimoinen missä tahansa asiassa, jos intohimon näkee laajasti. Tälläisella intohimoisuudella tarkoitan luomisen hurmiota... joka voi siis ilmentyä fyysisellä, tunne, ajatus ja monella muulla tasolla.

Intohimo/luomisen hurmio on oikeastaan merkki energian virtaamisesta Lähteestä kehon läpi maailmaan/ilmennykseen. Rauha/tietoisuuden laajentuminen taas on merkki energian virtaamisesta kohti Lähdettä.

8:54 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home