keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

eräs kohtaaminen opettajan kanssa

OM!

Tänään aamuharjoitusten jälkeen jäin keskustelemaan valaistuneen opettajani sekä muutaman muun oppilaan kanssa. Havaitsin jotakin hyvin mielenkiintoista jossakin määrin avautuneella intuitiivisella havaintokyvylläni. Kokemus kesti kokonaisuudessaan ehkä kolme sekuntia.

Huomasin opettajani olemuksen (energiakentän) olevan valkoista valoisaa energiaa (ilman mitään muita sävyjä) ja hänen huomionsa oli siinä suora energialinja. Oli kiinnostava huomata kuin ihmisen huomio luo kenttään tällaisen huomiolinjan.

Sitten havaitsin jotenkin itseni ja huomasin, että edessäni leijui / olin keltainen hieman möhkälemäinen hahmo - kuin sarjakuvahahmo. Jäin tuolloin miettimään mikä oikeastaan erottaa minut opettajastani, koska onhan meillä jokaisella / me olemme puhdas valaistunut buddha pohjimmiltaan ja mitä tuo hahmo (ego) edessäni teki.

Nyt kun jälkikäteen havainnoin tilannetta, voin jotenkin tajuta älyllisesti, että se minussa joka näki tuon hahmon edessäni oli oikeastaan minun valaistunut luontoni. Näinhän se sanotaan menevän, että se mitä etsit on etsijä itse.

Henkistä polkua jo nuoresta saakka kulkeneena joudun vain myöntämään, että valaistunut opettaja on kuitenkin tuonut kaikkein suurimman impaktin polulleni. Kaikki omat harjoitukset, vähäisemmät opettajat sekä kokemukset ovat kuitenkin avanneet ikkunoita todellisuuteen paljon vähemmän kuin todellisen opettajan tapaaminen.

Kuten soiva äänirauta saa muut saman korkeuden ääniraudat värähtelemään läheisyydessään , niin myös samoin valaistuneen opettajan olemus saa ihmisessä soimaan hänen valaistuneen luontonsa vahvemmin. Tai ehkä parempi olisi sanoa, että tuo opettajan olemus saa oppilaan huomion kääntymään kohti hänen omaa valaistunutta luontoaan ja tulemaan siitä tietoiseksi yhä etenevässä määrin. Kaikkihan me olemme täysin yhtä valaistuneita, mutta harvempi on oivaltanut perimmäisen luontonsa, jota yksikään ajatus, kokemus tai teko ei voi tavoittaa...

shanti shanti