torstaina, kesäkuuta 08, 2006

chi dance - hurmio - valaistuminen

Eilen kun kuuntelin nettiradiosta trancea ja seurasin kehoni improvisoitua liikettä, huomasin, että kauniisti yhdistin chi kungia (kiinalainen energiakultivaatiomenetelmä) virtaaviin improvisoituihin liikkeisiin.

Toki energiatyöskentelyn yhdistäminen tanssiin ei ole uusi löytö minulle, mutta todella tajusin sen voiman, energian ja tietoisuutta muuntavan vaikutuksen. Uskon, että pystyisin luomaan chi dance -harjoituksen ja harrastuksen, joka avaisi ihmisten olemusta ja tietoisuutta elämällä ja hurmiolle kuten se tekee minulle. Mutta jos elämä haluaa, että se tapahtuu niin se tapahtuu, sillä chi dancessä olisi paljon vielä tutkittavaa ja kehiteltävää ennen kuin se olisi valmis levittettäväksi. Nyt aion vain nauttia siitä itse täysin rinnoin ja sieluin - ainakin la 10 06 Helsingin Street Partyssa =)

On toki selvää, että tietoisuus on nautinto-kärsimys-dualiteetin toisella puolella ja takertuminen mihin tahansa tässä dualiteetissa on vastoin elämän avointa virtausta. Samoin ihmisen olemus ei kestä jatkuvaa huippua tai laaksoa - erityisesti se kiristävä takertuminen on raskasta. Tästä tuleekin mieleeni mitä eilen, muistaakseni, näin Oshon videopätkällä, jossa hän juuri painotti vapautumista huippujen tavoittelusta.

Tietyllä tasolla huipun tavoittelu on koko inhimillisen kärsimyksen syvin juuri. Mieli tavoittelee aina huippukokemusta/tilaa tulevaisuudesta ja läsnäolo hiipuu ja tyydyttyneisyyden kokemus, jonka voi tuntea vain nyt, himmenee. Ja tästä seuraa entistäkin suurempi panostus tulevaisuuden täyttymykseen - synkeä kehä on valmis.

Sanovat, että valaistuminen on paljon paljon vähemmän kuin olettaisimme, ja varmaan se onkin täyttymystä ja elämän ilotukituksia etsivän mielen mielestä tylsähköä tietoisuutta, vapautta ja olemista - tavallisuutta. Valaistunut tietoisuushan on ainoa asia, joka ei ole tämän elämän (ja aikaisempien) aikana muuttunut piiruakaan - tavallisuutta? Kaikki muuhan luomakunnassa on muutoksen loputtomassa virrassa kuten tiedämme.

***

Tanssikoon huiput ja laaksot avoimen olemukseni avaruudessa vapaasti ja tulkoon AVARUUS tietoiseksi itsestään!

shanti shanti